Het Internationaal Shantyfestival Rotterdam 2017

Vrijdag 1 september wordt het Internationaal Shantyfestival Rotterdam in de grote tent geopend met een zeer aantrekkelijk programma waarmee gelijk de sfeer wordt gezet. Dankzij onze sponsors, culturele fondsen, De Stichting Rotterdam Festivals en niet te vergeten de vele vrijwilligers van de Stichting Shantyfestival Rotterdam kan het in 2017 opnieuw gebeuren. Op de zaterdag en zondag treden op de 7 vaste podia en locaties zo’n 36 shantykoren en -groepen op.

Deelnemende koren
De deelnemende koren en groepen uit binnen- en buitenland zijn alle bekend en verheugen zich (weer) naar het Rotterdamse Shantyfestival te komen. Welk koor of welke groep op welke locaties en tijden gaat optreden wordt kort voor het festival via deze website bekend gemaakt.
Wanneer de weergoden ons onverhoopt heel erg slecht gezind zijn verloopt het festival via een alternatief programma. Nog altijd heel bijzonder en gezellig, maar met gebruikmaking van overdekte- en binnenlocaties.

Maritiem Kwartier
De laatste jaren krijgt het Maritiem Kwartier in Rotterdam Centrum steeds meer z’n optimale vorm. De Wereldhavendagen, het Maritiem museum, het Mariniersmuseum, de ‘Nacht van de Kaap’ en natuurlijk het enige echte Internationaal Shantyfestival Rotterdam brengen de sfeer van weleer en de architectuur en maritiem-technische mogelijkheden van nu harmonieus samen.

Lees over mannen problemen en oplossingen hier. Veel hebben echter ongewenste bijwerkingen en hun gebruik kan wellicht niet ideaal zijn voor de meeste patienten. Fosfodiesterase type 5 (PDE-5) remmers zijn gunstiger geworden Vanwege hun werkzaamheid en hun beschikbaarheid in orale formuleringen. Hoewel het de algemene consensus is dat de incidentie en prevalentie van multiple sclerose (MS) recentelijk meer bij vrouwen is dan mannen, hebben wetenschappers al lang niet kunnen uitleggen waarom. Door een nieuwe studie gepubliceerd in januari's issue of Neurology, kan een verklaring voor deze genderverschillen op de horizon liggen.

Shantycafé.
Iedere 3e zondag van de maand is er aan boord van het lichtschip aan de Wijnhaven een shantycafé. Hier ontmoeten de liefhebbers uit heel het land, die van deze muziekvorm houden, elkaar en wordt er naar hartenlust gemusiceerd. In september is er geen shantycafé vanwege het festival.

 
TOP